28 September 2012

kisah seorang perokok

   assalamualaikum

 rindu kat blog ni. bila tak online teringat-ingat kat blog, siap berangan nak update itu ini bila online.over tau.hihi. bila online hampeh. blogwalking kat blog orang je la. ok la tu kan.


saya baru je lepas habis exam. SUSAH.

'bila jawab exam tu kita rasa susah maksudnya kita kurang persediaan'- mak


sebenarnya kita nak share pasal kawan kita dan orang sekeliling kita yang hisap rokok. macamni.........

SATU HARI
(tengah window shopping)

kwn : huhu tak tahan la.
saya : tak tahan ape?
kwn : tak tahan sangat-sangat. sedapnya kalau da dapat.
saya : tak tahan ape ni!!! (da mula pikir yang bukan-bukan)
kwn : tak tahan tengok orang hisap rokok, rasa sedapnyee kalau dapat.
saya : (rasa nak cekikkkkkk je)


my dad selepas dibebel bertahun-tahun lamanya tanpa putus asa akhirnya berhenti merokok sebab dia mula rasa sakit dada. alhamdullilah ayah da ada kesedaran. tapi aritu masa balik kampung hisap balik sebab pengaruh sekeliling katanya!!. sekarang da takk. KATAKAN TIDAK PADA ROKOK




p/s : daripada duit tu kita bazir beli rokok elok simpan buat minang anak dara orang. hahaks


                                                          

2 comments:

nur azian said...

nice entry..
dulu abah kita pon suka isap rokok..
tp skg dah benti sbb ade org kene sakit jantungs bb kuat isap rokok >_<

jom komen entry kite lak :)

< elinaomar > said...

dorg ni kn da dpt pnyakit bru nk bnti. ish