30 May 2012

cinta jarak jauh

assalamualaikum

percintaan jarak jauh (PJJ) atau long distance relationship (LDR)
macam saya ni setahun jumpa 2 kali. kira 6 bulan sekali. bulan JUN dengan DISEMBER. 
jadi total setahun jumpa 6 ke 7 hari.hehe. (nak jugak bagi contoh diri sendiri kan.haha)

bagi saya ok je janji jauh di mata dekat di hati. rindu tu memang rindu pastu jeles tengok orang jumpa tiap HARI.MINGGU.BULAN .pastu baru tak jumpa seminggu up status kt fb rinduu.alahai~


kalau berkapel-kapel ni bagus sangat la kan jauh-jauh.
yang paling sadis kalau suami isteri,, mintak dijauhkan la. taknak la masa kapel jauh da kawin pun jauh. 
haiyaa manyak rinduu
malam ni saya nak share tips kekalkan hubungan jarak jauh. chewah. ni saya ambik dari majalah mana entah.hehe.
tips ni ada yang sesuai untuk laki bini je dan ada yang sesuai untuk semua. jadi pandai-pandai korang la eh nak praktikkan yang mana ^^


kekalkan keseronokan walaupun berjauhan

1. masa skype buat kejutan dengan memakai t-shirt si dia

2. jika berjauhan dengan suami. berikan countdown ke hari kalian bertemu dengan berfoto seksi. hantar gambarmu berpakaian lengkap pada hari pertama,disusuli gambar kamu dengan lingerie atau baju tidur seksi beberapa hari selepas tu.

3. pada malam yang kamu tahu dia tak sibuk, pesan pizza untuk dihantar kepadanya secara dalam talian. Makan 'bersama' sambil berbual dalam telefon.

4. bila kamu ke tempat kegemaran si dia , hantar MMS gambar makanan/minuman kegemarannya dengan mesej ' I pesan satu untuk u! ' - yang ni selalu buat ^^

5. tangkap gambar poster filem terbaru yang korang teringin nak tengok sama-sama pastu MMS 'nanti kita tonton wayang ni sama-sama ye'. -yang ni saya cakap je xkuasa nak MMS. setakat nak hantar gambar poster buat abih pitih  ja.haha

6. jika kamu berpeluang berjumpanya, tinggalkan beberapa sticky note di dalam kereta atau dompetnya agar dia menemuinya selepas kamu pulang nanti.

olololo laki bini tengah rindu merindui

cara isi masa bila bertemu

1. pilih satu rancangan yang korang selalu suka tonton.bila jumpa boleh tengok sambungan cerita tu sama-sama

2. minta si dia bawa kamu pusing-pusing di bandar yang didiaminya sambil bercerita 'disinilah saya selalu sangkut dalam kesesakan atau tempat yang selalu si dia lepak.

3. daripada 'mengosongkan jadual bila si dia datang mengunjungimu, 'masukkan' si dia dalam satu dua perkara yang biasa kamu buat macam jogging ke. agar dia boleh nampak dirimu yang sebenar.

4. pilih projek kecil yang kamu nak buat bersama contohnya mengecat rumah.ini pasti menyeronokkan!


try ok!

11 comments:

Nurulee said...

Wuuuu, tips ni tips. Hihi =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

rain_gurlz said...

wah....sy akan praktikkan. haha :)

elinaomar said...

praktik jgn xpraktik :D

rain_gurlz said...

yes. i will :)

miss kinah said...

sy pun dlm usaha untuk brtemu dngnya :)

missNick said...

wowwww so sweet :)

elinaomar said...

:)

elinaomar said...

blh la gna idea ni nk jmpa nnt :D

Atiqaa Payung said...

tips ! sy study kedah dia study johor :')

wahyu sahidah said...

best nie, kene amal kan.. hehee... :)
btw follow me back.. sahidahblog.blogspot.com

elinaomar said...

atiqaa- sma la kita jauh
wahyu-tq da follow da