20 January 2012

nak yang ideal

assalammualaikum..


ini berita gembira iye berita gembira sangat sangat sangat. SAYA SANGAT SUKA TAU :')


dalam banyak banyak nama comel, nama saya tersenarai untuk berat badan yang akan dipantau oleh kolej.yay! oh damn maluuu giler =='
sekarang kena cari ikhtiar bagi kurus omey omey tak perlu macam model,cukup berat ideal je saya nak. Kalau ikut BMI saya tak lebih berat badan lagi. tapi kolej buat sape BMI 22 da kira overweight..


sape yang tak tau BMI (Body mass index) ni, nak tau berat dengan tinggi kita ni sesuai ke tak???
kira dia macamni


 BMI =  BERAT  / (TINGGI X TINGGI)



Paham tak macamana nak kira??g cepat congak saya tunggu..mak oi lama gler kira..hahaha.owh ok ok joking joking. jadi korang yang mana satu

  • Underweight = <18.5
  • Normal weight = 18.5–24.9
  • Overweight = 25–29.9
  • Obesity = BMI of 30 or greater
saya nak dekat lebih berat berat..sobsobsob :'(




orang tak pernah pernah nak jogging tetiba semangat :D







da nak senja da woi.tak reti nak balik ke ha









kena capai berat badan ideal ni :)

2 comments:

rain_gurlz said...

jogging ke mak cik?
hahahaha

S.E.O.L said...

msti la hahaha