18 May 2012

terima kasih untuk 20 tahun

assalamualaikum

1st thing alhamdullilah masih diberi peluang untuk menghirup udara yang segar selepas disembur AMBI PUR FRESH & FLORAL hehe. sekarang umur saya da 20 tahun 11 hari. wehuuu tarik nafas dalam-dalam. kejap je rasa. ari tu baru je ambik result SPM and now lagi setahun graduate dip.

masa tu kecik lagi dalam umur 2 3 tahun camtu, xde adik lagi. mak balik kampung ada urusan mustahak. jadi saya tinggal berdua dengan ayah. ayah bawa saya jalan pusing pusing taman permainan, lepas tu macamana telinga saya boleh terkepit, saya menangis ayah pulak da gelabah. Ayah da 2 3 kali jugak cerita benda ni pastu mesti tanya "akak sakit tak masa tu?" akak tak ingat la yah.


smart ayah kita.hewhew


kadang-kadang saya pelik jugak kenapa mak ayah besarkan saya penuh dengan kasih sayang walaupun saya ni tak cantik,tak pandai dan macammacam lagi la. akak pun sayang mak dengan ayah ketatketat.


sweet couple kan?





ape-ape aktiviti yang kena tidur luar macam camping ke,lawatan 2D1N ke, mesti ayah tak kasi.mak ok je kasi. sambung diploma ni 1st time berjauhan dengan keluarga. mak nangis ayah menahan tangisan. haruslah ayahkan macho mana boleh nangis.

bila saya mintak ape-ape mesti mak ayah akan cuba dapatkan. ayah " ayah xnk anak ayah rasa susah macam ayah dulu". tapi nasib baik jugak mak ayah dapat anak macam saya ni bukan jenis mintak mintak. kalau mintak pun benda berpatutan dan murah je..haha



mak dulu surirumah. saya pulak memberontak nak tuisyen. ayah tak kasi sebab ayah tau saya xmampu nak pergi kelas itu ini. bagi ayah yang kat sekolah tu da cukup. tapi saya nak jugak. mak yang surirumah ni sanggup simpan duit dapur dan mintak bantuan pakcik. mak senyapsenyap. mak tipu ayah.ayah xtau pun saya tuisyen. bila keluar result PMR saya dapat 5A je. ayah mula membebel dengan saya dan mak. kesian mak tak pasal-pasal kena tempias. saya ni pun satu bukan nak belajar elok-elok.

sekarang anak mak ayah ni da 20 tahun da. insyaallah tahun depan anak mak ayah ni jadi staff nurse.amin. akak akan cuba balas jasa walaupun akak tahu akak xmampu nak balas macam yang mak ayah buat.

terima kasih sangatsangat. love both of u <3


2 comments:

rain_gurlz said...

sangat terharu bila baca. mmg jasa ibu bapa takkan terbalas kan. diorang sanggup korbankan mcm2 utk kita

elinaomar said...

sgt trharu ko tauu